علاج کار کشور عبارت است از بیداری مردم، حفظ انگیزه‌های ایمانی مردم، به‌کار گرفتن جوانان پُرانگیزه و مؤمن، و تقویت درونی کشور؛ این تنها راه است.بیانات امام خامنه ای (مد ظله العالی)در دیدار مردم آذربایجان شرقی‌
منو اصلی
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
[عضویت]
[فراموشی رمز توسط ایمیل]
تقویم
اوقات شرعی
اخبار > سردار سليماني:نگاه خاخام‌هاي اروپايي و آمريكايي در راهيان نور به ۸ سال جنگ تحميلي


  چاپ        ارسال به دوست

سردار سليماني:نگاه خاخام‌هاي اروپايي و آمريكايي در راهيان نور به ۸ سال جنگ تحميلي

به گزارش پتروناب به نقل از پايگاه اينترنتي بسيج، سردار يعقوب سليماني مسئول سازمان اردويي راهيان نور و گردشگري بسيج مستضعفين و دبير قرارگاه مركزي راهيان نور سپاه و بسيج در گفتگويي از نحوه حضور زائران خارجي راهيان نور، انگيزه‌ها و نگاه خاص آنان به مقوله دفاع مقدس سخن گفت و به ارائه آمار زائران امسال راهيان نور پرداخت. وي همچنين از ديگر فعاليت‌هاي سازمان اردويي راهيان نور و گردشگري بسيج مستضعفين در اعزام زائر به مناطق زيارتي و طرح‌هاي جديدي كه در اين زمينه پيگيري مي‌شوند سخن گفت. نگاه به فرهنگ غني دفاع مقدس و الگو برداري از معارف مديريتي اين دوران با توجه به شعار امسال و تحقق خواسته‌هاي رهبري در مقوله فرهنگي از ديگر موضوعات مورد بحث در اين گفتگوي تفصيلي بود. گفتگوي وي با تسنيم در ادامه مي‌آيد:

در مورد موضوعات بررسي شده پيرامون اردوهاي راهيان نور غرب و شمال غرب كمي توضيح دهيد.

جلسه‌اي را در هفدهم فروردين93 در كرمانشاه داشتيم و در آن برنامه‌ريزي و هدف‌گذاري‌هاي لازم صورت گرفته تا در نيمه اول ارديبهشت همزمان با سالروز عمليات بازي دراز اردوي راهيان نور غرب را برگزار شود. جمعيت عظيمي هر ساله آنجا حضور پيدا مي‌كنند و راهيان نور غرب و شمالغرب به اين شكل كليد مي‌خورد. امسال هم برنامه‌ريزي شده كه انشاالله اهتمام جدي‌تري نسبت به زير ساخت‌ها، توجه و اهتمام مضاعف‌تري در خصوص زيارتگاه‌ها و يادمان‌هايي كه آنجا هست، صورت بگيرد. نقشي كه عمليات‌ها در دوران دفاع مقدس در كردستان و در غرب داشته‌اند و با توجه به پيچيدگي اين عمليات‌ها، تاثيرگذاري و حساسيتي كه وجود داشت، روايتگري آنجا نيز حساسيت خود را دارد. عمليات‌ها و قلل سر به فلك كشيده كردستان تعريف خواست خودش را در جنگ داشت و از سختي‌هاي خاصي برخوردار بود. لذا روايتگري آنجا اگر درست صورت بگيرد، تاثير خوبي بخصوص بر روي قشر جوان و نوجوان دارد.

امسال؛ از ظرفيت پيشمرگان مسلمان كرد در روايت‌گري راهيان غرب وشمال غرب استفاده خواهد شد

ما سال گذشته متقاضيان خارج از كشور براي زيارت اين مناطق داشتيم كه توانستيم تعداد محدودي را به اين منطقه ببريم و امسال نيز با توجه به اينكه بخش عمده‌اي از زائران خارجي علاقه‌مند هستند از مناطق عملياتي غرب و شمال غرب بازديد كنند، مشغول بسترسازي هستيم تا بتوانيم ميزبان تعداد بيشتري از زائران خارجي باشيم. الان در زير ساخت‌ها روابط خيلي خوبي صورت گرفته و امسال خيلي متفاوت تر از سه تا چهار سال گذشته است. چون در اين مدت قرارگاه رسانه‌اي راهيان نور در غرب كشور تشكيل شده است. سه يا چهار سالي هست كه جلسات قرارگاه راهيان نور مركزي خاص مسائل راهيان غرب و با اين دستورالعمل تشكيل مي‌شود. آموزش راوي و روايتگري صورت مي‌گيرد. سيستم شبكه خادمين فعال مي‌شوند. هم ظرفيت بومي ،هم پيشمرگان مسلمان كُرد و هم از راويان مجرب دفاع مقدسي در مناطق غرب و شمال غرب به كار گرفته مي‌شوند. اين‌ها ويژگي‌هايي هست كه در سال‌هاي گذشته نبود.

در حال حاضر يكي از مطالبه‌گران ما دانشجويان هستند و متقاضي هستند كه در اين ايام در مناطق عملياتي غرب و شمال غرب كشور حضور پيدا كنند. امسال يكي از برنامه‌هايمان اين است كه در بحث محتوا به تناسب مخاطب و جامعه هدف در دو موضوع نمايشگاه‌هاي كتاب و موضوع خدمات رساني و سركشي به خانواده‌هاي شهدا برنامه‌هاي ويژه تري را برگزار كنيم.

سردار! ميان استقبال مردمي از اردوهاي راهيان نور غرب تا استقبال از يادمان‌‌هاي جنوب چقدر فاصله هست؟

اگر در اوايل شكل گيري راهيان نور جنوب هم يك بررسي داشته باشيد، مي‌بينيد به دليل آنكه هنوز زير ساخت نبود و امكانات وجود نداشت. يك مقداري فضاسازي و فرهنگ سازي كم بود. مقداري هم ظرفيت پايين تري استفاده مي‌شد. غرب هم به همين شكل است. اما ما يك سير صعودي و قابل قبولي را به خصوص در زمينه آمار زائران در راهيان غرب و شمال غرب شاهد هستيم و اگر به همين شكل پيشرفت داشته باشيم، وضعيت مطلوبي خواهيم داشت. امسال سال چهارمي است كه ستاد و مسئولين متولي براي اردوي راهيان نور غرب و شمال غرب داريم و بايد بسترسازي در زمينه‌هاي مختلف مثل اسكان، يادمان‌ها و زيارتگاه‌ها داشته باشيم. در اين صورت قطعا اقبالي كه اشاره مي‌كنيد تقويت خواهد شد.

تدوين كتاب روايتگري و جمع بندي اتفاقات به دور از تحريف در پي فرمايشات رهبري انجام مي‌شود
رهبر معظم انقلاب در 26 اسفندماه 92 در جمع مسئولان و دست اندركاران راهيان نور كشور سخناني را مطرح كردند. ايشان اردوهاي راهيان نور و بازديد از مناطق عملياتي را يك سنت حسنه به‌منظور پيشگيري از دو آسيب «فراموشي» و «تحريف» خواندند توصيه ايشان در مورد «زيارت بامعرفت» و توليد جزوه‌هايي به‌عنوان شناسنامه مناطق جنگي نيز عنوان شد. در زمينه توصيه‌هاي ايشان برنامه ريزي خاصي صورت گرفته است؟

فرمايش حضرت آقا، آن هم در اوج حضور زائران قطعا راهگشا بوده. تلنگر و توجهي بود كه اهتمام مضاعف تري نسبت به مباحث محتوايي بشود و جمله جالبي كه در بحث زيارت بامعرفت هم فرمودند در همين راه است. الان بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس سپاه و بسيج هم كه متولي مباحث محتوايي راهيان است و ستاد فرهنگي هم متولي مباحث محتوايي زائران است، انشاالله با تمسك و توجه جدي‌تر به فرمايشات حضرت آقا يك تامل و تعمق بيشتر در نشر كتاب‌ها خواهند داشت. در اين زمينه رويكردي هم اتفاق افتاده و آن تدوين كتاب روايتگري و جمع بندي اتفاقاتي به دور از تحريف است كه همان نكته ديگري هست كه آقا به آن اشاره كردند يعني بحث فراموشي و تحريف.

آموزش راويان بومي در كردستان تقويت مي‌شود

استفاده از راويان مجربي كه دوران دفاع مقدس را درك كردند به اين جهت است. الان هم اين بحث مطرح است كه بايد به آن تعمق و توجه بيشتري بشود. تا موضوع زيارت با معرفت و بحث تحريف و فراموشي مورد توجه قرار بگيرد. برنامه ريزي مي‌شود كه امسال هم برنامه آموزش راويان بومي در كردستان تقويت شود و انشاالله ترجيحا هم از عزيزاني كه در دوران دفاع مقدس در عمليات‌ها نقش آفريني داشتند استفاده شود و در كنار آن‌ها هم بايد برنامه داشته باشيم تا از پتانسيل جوانان با انگيزه كه حضور فعال در راهيان نور دارند در كنار راويان مجرب استفاده شود.


در موضوع مديريت جهادي سرمايه عظيمي از دوران دفاع مقدس داريم

موضوعات مختلفي رهبر معظم انقلاب در سال 93 عنوان كردند اعم از شعار سال كه عنوان آن "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي" است و به دنبال آن تاكيد معظم له به فرهنگ جهاد و مقاومت كه در حضورشان در يادمان‌هاي جنوب مطرح كردند. به نظر شما تأكيدات ايشان در موضوع فرهنگ دفاع مقدس نشان از چه موضوعي دارد؟

شرايط دفاع مقدس در واقع دفاع از ارزش‌ها بود. دفاع مقدس ما امتداد عاشوراست. جلوه‌هايي كه در عاشورا هست به نوعي در دفاع مقدس ما بروز و ظهور پيدا كرده است. به عنوان مثال در عمليات كربلاي 5 و عمليات فاو ما واقعا عِده و عُده نداشتيم بلكه فقط انگيزه بود. مديريت يك مديريت جهادي بود. عشق و انگيزه بود. ما سرمايه عظيمي را از دوره دفاع مقدس داريم يكي در بحث عظم ملي و ديگري هم در موضوع مديريت جهادي كه شعار سال ما هستند. اگر بتوانيم از آن تجارب بهره مند شويم، موفق عمل خواهيم كرد. آقا فرمودند جنگ يك گنج است اين گنج هم به قدري عقبه خوبي دارد كه به راحتي پايان پذير نيست هر چه زمان مي‌گذرد، مي‌بينيم كه خيلي ناگفته‌ها باقي مانده است.

استفاده عملي از تجارب مديريتي جبهه‌هاي جنگ هشت ساله، باور مي‌خواهد

براي تحكيم و تحقق عملي فرمايش آقا در موضوع شعار سال اگر بياييم تجارب و آموخته‌هايمان را كه در دوره دفاع مقدس مديريت كرديم، جمع آوري كنيم، موفق خواهيم بود. يعني مديريت جهادي و بسيجي و اقتصادي آن هم در شرايطي كه دنيا بسيح و تهييج عملي و عمومي شده بودند براي آنكه از همه ظرفيت ‌ها عليه ما استفاده كنند. ما نه عِده و نه عُده و نه تجربه داشتيم بلكه توكلمان به خدا بود. مديريتمان يك مديريتي بود كه بالاي آن عنايت اهل بيت(ع) و ائمه(ع) بود آن‌ها را بياييم لحاظ كنيم. نه لساني بلكه عملي و مي‌بينم كه به قطع يك تحولي ايجاد مي‌شود. چرا كه شرايط آن زمان هم شرايط سختي بود و حتي سيم خاردار هم به ما نمي‌فروختند و مي‌گفتند كه كاربرد نظامي دارد و تحريم هستيد. برخي توپ ها بود كه ما هر 24 ساعت فقط يك عدد سهميه داشتيم. چه عاملي باعث پيروزي بود و باعث شد كه امروز به آن روزها به عنوان دفاع مقدس افتخار كنيم؟ واقعيت‌ها را بايد ببينيم. دفاع مقدس ما عزت و افتخار و ارزش است. ما آن روحيات و حالات را اگر حاكم كنيم عملا خيلي مشكلات را حل مي‌كنيم. اين موضوع اعتقاد و باور مي‌خواهد كه متاسفانه در خيلي از آقاياني كه امروز حرف مي‌‌زنند اين باور وجود ندارد.


ماجراي اعتراف خاخام‌هاي اروپايي و آمريكايي در راهيان نور

از برخورد و ديدار با زائران خارجي در مناطق عملياتي خاطره خاصي به عنوان مصداق براي نگاه آن‌ها به اين اردوها مطرح مي‌كنيد؟

دو سال پيش خاخام‌‌هاي فرانسوي، كانادايي و آمريكايي آمدند به اردوهاي راهيان نور. اين‌ها در نوع خودشان مشاهير و قطبي هستند. ما براي اين‌ها يك برنامه‌اي انجام داديم بي سر و صدا؛ من خودم هم در آن زمان در منطقه بودم. آن‌ها را نمايش رزمي بردم و بازديدهاي متعدد. آن‌ها بالاخره اهل مطالعه هستند و به خيلي كشورها سفر مي‌كنند و حساسيت هم روي آن‌ها وجود دارد. آدم‌هاي مبتدي و بي تجربه نيستند. تحليل گر و اهل نظر هستند. گفتند ما تا قبل از اين سفر نگاهمان به ايران اين بود كه در جنگ با عراق، متجاوز بوده است. اما الان فهميديم كه اشتباه مي‌كرديم و تجاوزي از سوي ايران صورت نگرفته. علي رغم اين همه سر و صداها بعد از اين سال‌ها كه از جنگ مي‌گذرد هنوز بسياري در دنيا چنين طرز تفكري در مورد هشت سال دفاع مقدس دارند كه در اين سفرها به اين نگاه پاسخ داده مي‌شود.

تفاوت رزمندگان ايراني با جنگجويان ديگر كشورها از زبان زائر آمريكايي راهيان نور

خانم گيليون كه يك استاد دانشگاه فرانسوي بود، زبان فارسي را هم مي‌فهميد. در سفرش به راهيان نور وقتي راوي مناطق عملياتي روايت مي‌كرد، اشك مي‌ريخت. او الان از تدريس در دانشگاه منع شده است. دو سال پيش به عنوان زائر حضور پيدا كرد امسال هم دوباره آمده بود. راهيان نور براي او هم سفر تاثير گذاري بود.

سه زائر خارجي به راهيان نور سفر كرده بودند. يكي از آن‌ها آمريكايي بود به نام زهرا؛ او مي‌گفت من مطالعه كرده‌ام و وقتي اين مناطق را ديدم فهميدم فرق رزمنده‌هاي مجاهد شما با رزمندگان جهان در چيست. تفاوت اينست كه آن‌ها خودشان را مجروح مي‌كردند كه از خط مقدم به عقب برگردند اما بچه‌هاي شما براي جلو رفتن از هم سبقت مي‌گرفتند.

از تفكرات غلط در مقابل جريان راهيان نور بگوييد.

برخي مي‌گويند راهيان نور احساس است اينطور نيست. ما در شرايطي كه از لحاط فكري متفاوت بود جنگيديم. انديشه و تفكر امام همه چيز ما بود. همه زير سايه امام خدمت مي‌كردند. ما كه مي‌خواهيم سالگرد امام را برگزار كنيم اگر درست تدبير نكنيم و مشي درستي نداشته باشيم خروجي‌ خوبي نخواهيم داشت. وحشت دشمنان ما هم از تفكر امام است و دنبال آن هستند كه آن را نابود كنند. بحث شهيد و شهادت فراتر از جناح‌ها و تفكرات سياسي است. موضوع، بحث فرهنگ جهاد و دفاع مقدس است. در دفاع مقدس، ما مسيحي و كليمي داشته‌ايم. از هر نوع تفكري هم داشته‌ايم. الان هم در بازديدكنندگان مناطق عملياتي و اردوهاي راهيان نور از هر تفكر سياسي شركت مي‌كنند. متاسفانه برخي مي‌آيند و هدف دار طرح موضوع مي‌كنند تا به اصل كار صدمه بزنند.


٠٩:٠١ - 1393/02/17    /    شماره : ٥٥٣٠    /    تعداد نمایش : ٧١٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




 

كليه حقوق اطلاعات و مطالب اين سايت محفوظ و متعلق به بسیج شركت ملي صنایع پتروشیمی می باشد